Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Προβληματισμός αλλά και χαμηλοί τόνοι από Μαξίμου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ο διορισμένος επικεφαλής της Εθνικής χρωστά κάποιες εξηγήσεις για το που στήριζε την αισιοδοξία για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής, όπως και η Eurobank για το πότε ακριβώς αποφάσισε ότι μάλλον δεν την συμφέρει η συμφωνία. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Έκδηλος είναι ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το διαζύγιο της Εθνικής με τη Eurobank, με δεδομένο ότι η εξέλιξη αυτή επηρεάζει το ψυχολογικό κλίμα και, κατά συνέπεια, την ίδια την οικονομία, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική στιγμή.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι το διαζύγιο αυτό σκιάζει εν πολλοίς και την επικείμενη συμφωνία που πιθανότατα θα υπάρξει μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας στα άλλα θέματα, κάτι που εάν συμβεί θα προχωρήσει αμέσως και η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ από το Eurogroup που συνεδριάζει την Παρασκευή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους και να κρατήσουν ακόμη και τώρα «ανοιχτό» το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών. Τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού σημειώνουν ότι ο «γάμος» δεν έγινε επειδή και οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα ήταν δύσκολο να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ύψους 1,5 δισ. ευρώ και για τις δύο) και να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί. Ωστόσο, τα ίδια πρόσωπα σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που έχει πλέον την ευθύνη για τις δύο τράπεζες. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63809802

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS