Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Δυσκολότερη κατάσχεση ακινήτων δανειοληπτών από τις τράπεζες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν εξαρχής τηρούνταν ευλαβικά το όριο του 25-30% στη σχέση χρέους / προσωπικού εισοδήματος, η πιστωτική επέκταση θα ήταν πιο ορθολογική και τα περισσότερα από τα σημερινά "δράματα" θα είχαν αποφευχθεί .Στερνή μου γνώση... Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι διαπραγματευτές της ΕΕ αναμένεται να ολοκληρώσουν σήμερα την πρώτη ενιαία νομοθεσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα στεγαστικά δάνεια, σε μία προσπάθεια να μην υπάρξουν και πάλι "φούσκες" στις τιμές των ακινήτων, οι οποίες συνέβαλαν στην ενίσχυση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Η νομοθεσία θα επιβάλλει στις τράπεζες - οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά στεγαστικών δανείων μεγέθους 6,5 τρισ. ευρώ - να ελέγχουν την πιστοληπτική ικανότητα των δυνητικών πελατών και την ικανότητά τους να αποπληρώσουν (τα δάνεια), σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εκτός από την αποφυγή χορήγησης ριψοκίνδυνων δανείων, η νέα νομοθεσία αυξάνει την προστασία των καταναλωτών, καθιστώντας δυσκολότερη για τις τράπεζες την κατάσχεση κατοικιών από δανειολήπτες που δεν αποπληρώνουν τα δάνεια. Η ρύθμιση περιλαμβάνει επίσης στοιχεία που έχουν σχεδιασθεί για να ενθαρρύνουν τον διασυνοριακό ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών που χορηγούν στεγαστικά δάνεια... (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=227371&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS