Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Τι θα γίνει στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την τρόικα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ -  Ο πρωθυπουργός ως καταλύτης σε ένα "παιχνίδι" ισορροπιών ανάμεσα σε εκατέρωθεν εμμονές. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Να άρει το αδιέξοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα επιχειρήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς κατά τη συνάντηση που αναμένεται να έχει το πρωί της Κυριακής με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στην κυβέρνηση ξορκίζουν το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία και έχουμε νέα αποχώρηση από την Αθήνα των τροικανών.

Εν μέσω της κυβερνητικής κρίσης που δημιουργήθηκε, για μια ακόμη φορά, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντ. Μανιτάκη, ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, χωρίς όμως να υποχωρήσει από τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την άρνηση της τρόικας να δεχθεί το σχέδιο Μανιτάκη για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, θεωρούν ότι μπορεί στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των πιστωτών να βρεθεί κοινός τόπος.

Στο παρασκήνιο εκτυλίσσεται μια παράλληλη διαπραγμάτευση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος φέρεται να έχει επικοινωνήσει με κορυφαίους παράγοντες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην προσπάθειά του να διαμορφώσει ένα πιο συναινετικό κλίμα.

Παράλληλα για τον κ. Σαμαρά αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία να προχωρήσει η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank και δεν υπάρχει διάθεση να υποχωρήσει, παρά τις πολλές και σοβαρές ενστάσεις που θέτει η τρόικα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=506387

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS