Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Φόροι στα ΙΧ βάσει της λιανικής τιμής!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η επάνοδος του αυτονόητου συνεχίζεται! Φυσικά και τα οχήματα πρέπει να φορολογούνται βάσει αξίας κι όχι κυβικών (στην εποχή μάλιστα του downsizing - μικρός κυβισμός με μεγάλη τουρμποκίνητη ιπποδύναμη). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η» το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει στην φορολόγηση των αυτοκινήτων βάσει της Aξίας της Λιανικής τελικά και όχι βάσει της Eργοστασιακής Aξίας! Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως κάποιες εισαγωγικές εταιρείες έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν ανάλογα με τις φορολογικές περιστάσεις τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν τους φόρους που πρέπει και να αυξάνουν περαιτέρω τα ήδη υψηλά περιθώρια κέρδους τους.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε πως υπάρχει υπερπολυτελές μοντέλο με Eργοστασιακή Αξία μόλις 19.800 ευρώ το οποίο γλιτώνει και το Φόρο Πολυτελείας με τιμή λιανικής κοντά στις 90.000 ευρώ! Εδώ μιλάμε είτε για τεράστια φοροδιαφυγή είτε για αισχροκέρδια... (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27199&subid=2&pubid=113032715

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS