Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ομπρέλα προστασίας για τους δανειολήπτες που έπληξε η κρίση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Περιθώρια βελτιώσεων μπορεί να υπήρχαν αλλά τα 5 δις μαξιλάρι της ανακεφαλαιοποίησης κρατιούνται για πιο δύσκολες ώρες. Εξαιρετικά θετικό ότι τελικά αυξήθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια για να περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της μεσαίας τάξης, όπως εξαρχής διατεινόμασταν. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια ένταξης στη νέα ρύθμιση μέσω της οποίας θα μειώνονται για τέσσερα χρόνια στο 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη οι μηνιαίες δόσεις που πληρώνει για το στεγαστικό του δάνειο.

Σε σχέση με την αρχική συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ κυβέρνησης, τραπεζών και τρόικας, η τελική λύση αφορά περισσότερους δανειολήπτες, με δεδομένη την αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού πλαφόν.

Ωστόσο, το μειωμένο επιτόκιο 1,50% κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος θα ισχύει μόνο για νοικοκυριά με εισοδήματα έως 15.000 ευρώ. Στους υπόλοιπους δε θα αλλάζει το επιτόκιο της σύμβασής τους στα τέσσερα χρόνια της περιόδου χάριτος.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση θα πετυχαίνουν μείωση των δόσεών τους στο 30% του εισοδήματός τους. Βασικό προϋπόθεση είναι το δάνειο να είναι ενήμερο, δηλαδή να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες δόσεις. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: MONEYONLINE.GR
http://www.moneyonline.gr/site/article/3810/stegastika-dania-ta-5-kritiria-gia-na-miosete-ti-dosi-sto-30-tou-isodimatos-gia-48-mines

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS