Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - ΥΠΕΞ: Για τις γερμανικές αποζημιώσεις απαιτείται ισχυρή νομική βάση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Προσεγγίζοντας το θέμα με ρεαλισμό κι όχι μυθοπλαστικές υπερβολές η πολιτική και βαθιά ηθική υπόσταση του ζητήματος θα αφήσει το δικό της σημειολογικό ίχνος στις ταραχώδεις Ευρωπαϊκές εξελίξεις. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την ανάγκη ισχυρής νομικής βάσης για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για το θέμα των αποζημιώσεων καθώς όπως υπενθύμισε, ήταν αυτός που υπέβαλε το 1995 τη ΝΟΤΑ στη γερμανική κυβέρνηση.

Ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι το σχετικό πόρισμα έχει ήδη προωθηθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους «Εφόσον είναι να προχωρήσουμε, θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Η πολιτική βάση είναι δεδομένη, είπε, η κυβέρνηση προώθησε - ως όφειλε- το θέμα και πλέον «περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους», η οποία όπως εκτίμησε, δεν θα αργήσει, «για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/story/638024

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS