Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Τουρκία: Ετοιμάζει εκβιασμούς με το αέριο της Αν. Μεσογείου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στο αυξημένο κόστος υγροποίησης που ίσως τελικά προκρίνει τη μεταφορά μέσω Τουρκίας αναζητείται η αλλαγή στάσης του Ισραήλ. Να γιατί η Ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος, που δίνεται από την Ελλάδα, είναι εξαιρετικά σημαντική για τις εξελίξεις. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Άγκυρα "θα υποχρεώσει" τη Λευκωσία να κάνει υποχωρήσεις και να συμφωνήσει με τις κύριες τουρκικές απαιτήσεις για το Κυπριακό διαθέτοντας ως "βεβαίας επιτυχίας όπλο" το μέσον με το οποίο θα μεταφέρεται στην Ευρώπη το φυσικό αέριο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου. 

Αυτή είναι η αντίληψη στελεχών της αμερικάνικης εταιρίας Νoble Energy τα οποία είχαν συνομιλίες με κρατικούς λειτουργούς στην Άγκυρα στα μέσα Απριλίου. Η εταιρία, η οποία έκανε τις έρευνες για αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει επενδύσει σημαντικά ποσά για τη συνεκμετάλλευση του με το Ισραήλ, προβληματίζεται για τον τρόπο και την οδό μεταφοράς του αερίου στις ξένες αγορές.

Η υγροποίηση και μεταφορά του αερίου με πλοία πρέπει να αποκλείεται επειδή θα κοστίζει πολύ. Έτσι, σχεδόν υποχρεωτικά το αέριο θα μεταφέρεται με αγωγό που θα διέρχεται από την Τουρκία - είτε απ' ευθείας από τον θαλάσσιο χώρο του που προϋποθέτει πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, είτε μέσω Λιβάνου και Συρίας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=510071

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS