Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Μέτοχοι, επενδυτές και καταθέτες θα σώζουν τις τράπεζες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με ποιον τρόπο θα στρέψουμε τις καταθέσεις στην επένδυση και την κατανάλωση; Μετατρέπουμε τους καταθέτες σε επενδυτές των τραπεζών. Μόνο που ανακεφαλαιοποίηση χρειάστηκαν και τράπεζες που δεν έδιναν προκλητικά υψηλά επιτόκια, άρα από μια τέτοια οριζόντια λογική πλήττονται και συνετοί καταθέτες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι μέτοχοι, κατόπιν οι επενδυτές και έπειτα οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ θα διασώζουν από το 2015 τις τράπεζες, με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης να χρησιμεύει μόνο ως ύστατη λύση, επισημαίνει ο επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung.

«Πρώτα θα πληρώνουν οι μέτοχοι της τράπεζας, έπειτα οι επενδυτές, άρα και οι ομολογιούχοι. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, θα χρησιμοποιούνται οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Στην συνέχεια, τα κεφάλαια θα προέρχονται από τα μελλοντικά εθνικά ταμεία εξυγίανσης των τραπεζών, στα οποία θα συνεισφέρουν όλες οι τράπεζες» τονίζει ο κ. Μπαρνιέ και διευκρινίζει ότι ο ΕΜΣ θα χρησιμοποιείται μόνο όταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=507674

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS