Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Σαμαράς: Βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή

Την απόφασή του να ξεφύγει το ταχύτερο δυνατόν από την παρατεινόμενη... μετρολογία και... δοσολογία και να στρέψει το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του στις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας και στην επίλυση των λεγόμενων προβλημάτων της καθημερινότητας έχει πάρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα όσα είπε πρόσφατα σε μια κλειστή σύσκεψη που είχε με τους στενούς του συνεργάτες για τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει προκειμένου να αλλάξει το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα.

Μια τοποθέτηση, που έχει και τον χαρακτήρα αυστηρής προειδοποίησης προς τους υπουργούς του. «Βρισκόμαστε» - τόνισε χαρακτηριστικά – «στην τελευταία στροφή. Μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν επιλυθεί όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν και θα μπούμε στην τελική ευθεία. Στην τελική ευθεία, η οποία περιλαμβάνει τις αποκρατικοποιήσεις, την επανέναρξη των μεγάλων έργων, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Σε αυτή την τελική ευθεία που οδηγεί στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας δεν συγχωρούνται πλέον καθυστερήσεις, παλινωδίες και αβελτηρίες από κανέναν». «Θέλω να μου φέρνετε λύσεις και όχι προβλήματα» πρόσθεσε, αναφερόμενος ουσιαστικά στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως προκύπτει από την τοποθέτηση αυτή του κ. Σαμαρά, που αποκαλύπτει σήμερα το Έθνος της Κυριακής, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για απώλεια χρόνου και πως πρέπει όλοι οι υπουργοί, ασχέτως του πεδίου στο οποίο δραστηριοποιούνται, να ακολουθήσουν γρήγορους ρυθμούς, έτσι ώστε η χώρα να φύγει αμέσως από την περιδίνηση και να προχωρήσει στην υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός έχει πλήρη εικόνα για τα προβλήματα που έχουν εντοπισθεί, φέρεται να έχει ήδη συζητήσει με τον κ. Βενιζέλο συγκεκριμένες κινήσεις και αυτό που απομένει πλέον είναι η σύμφωνη γνώμη του κ. Κουβέλη. Το θέμα των αλλαγών δεν αποκλείεται να συζητηθεί και στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η νέα συνάντηση των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη είναι πιθανόν να γίνει ακόμη και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Εκεί, εκτός από το μείζον θέμα του Δημοσίου, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα κυριαρχήσει στην επικαιρότητα το επόμενο διάστημα ακόμη και μετά από την απόφαση για την αποπομπή των 2.000 επίορκων μέχρι τον Ιούνιο (απόφαση που έχει ήδη ληφθεί αλλά και συμφωνηθεί με την τρόικα), είναι πιθανόν να τεθούν θέματα συνολικής κυβερνητικής στρατηγικής αλλά και προσώπων.

Βασικό επιχείρημα του κ. Σαμαρά απέναντι σε όσους αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τον ανασχηματισμό είναι πως παρά τις δυσκολίες, τα αντιδημοφιλή μέτρα που λαμβάνονται αλλά και τις αστοχίες που έχουν παρατηρηθεί, η κυβέρνηση διατηρεί το πολιτικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (κάτι που πιστοποιήθηκε και από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται έστω οριακά του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα).

Κατά συνέπεια, εάν τώρα γίνει η «στροφή» στην καθημερινότητα και αρχίζουν οι «καλές» ειδήσεις, μαζί με το μήνυμα ανανέωσης που εκπέμπει ούτως ή άλλως ένας ανασχηματισμός, τότε θα εδραιωθεί η πολιτική κυριαρχία της τρικομματικής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: SPIROSPERO.GR
http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/48321-samaras-vriskomaste-stin-teleftaia-strofi

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS