Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - "Μαδάνε την μαργαρίτα" στο ΣΥΡΙΖΑ

O δρόμος για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα. Αντίθετα τα στελέχη του μέσα από επώδυνες διαδικασίες, συζητήσεις και αντιπαραθέσεις προσπαθούν να καταλήξουν στο τι κόμμα θέλουν.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφασίστηκε και επίσημα η διεξαγωγή του συνεδρίου στις 10-14 Ιουλίου αλλά και η ανάγκη διεξαγωγής εκλογών και η ανάδειξη μιας αριστερής κυβέρνησης.

Παρά τις διαφορετικές απόψεις που κατατέθηκαν για το με ποιους και πως θα συνεργαστούν στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών τελικά στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην πρότασή του για συνεργασία των δυνάμεων από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την ριζοσπαστική οικολογία ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά».

Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, με ποιους θα συνεργαστούμε και πως θα λειτουργεί το κόμμα ήταν τα κυρίαρχα θέματα του διημέρου για τα οποία μάλιστα προεδρικοί και αριστερή πλατφόρμα αντάλλαξαν τις απόψεις τους.

Μάλιστα τα στελέχη που πρόσκεινται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη επέμειναν να υπάρξει διατύπωση στο τελικό κείμενο ότι το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη δεν συνιστά «καταστροφή» ή εθνική απομόνωση ενώ αντίθετα «στον βαθμό που εντάσσεται σε ένα προοδευτικό σχέδιο ρήξης με τα μνημόνια και την τρόικα μπορεί να αποτελέσει μία βιώσιμη και θετική πρόταση διεξόδου». Η πρόταση αυτή τελικά δεν συμπεριελήφθει στο κείμενο της απόφασης.

Όμως και για το με ποιους θα συμμαχήσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε διαφωνία. Η αριστερή πλατφόρμα επιμένει ότι οι πρώτοι στους οποίους θα πρέπει να απευθυνθούν είναι το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ στο ενδεχόμενο συνεργασιών με προσωπικότητες από το σοσιαλιστικό και σοσιαλδημοκρατικό χώρο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μετατοπιστούν προς τα αριστερά και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά.

Η άποψη αυτή αφορά προφανώς την Λούκα Κατσέλη αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες αφού όπως είναι γνωστό για την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ για το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν θέλουν καν να το συζητούν.

Παναγιώτης Βασιλάκης 

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/207725/eyro-i-draxmi-alla-kai-me-poioys-tha-synergastoun/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS