Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ποια είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. με το αμερικανικό αξάν

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο στο κόμμα της Ν.Δ.

Παίρνει το λόγο στις επιτροπές της Βουλής και έχει ελαφρώς αμερικάνικο αξάν. Ξεχώρισε για τις δυναμικές της παρεμβάσεις τόσο στα βουλευτικά έδρανα, όσο και στα τηλεοπτικά πάνελ. Μιλάει πάντα με επιχειρήματα και την χαρακτηρίζει μεγάλη συνέπεια στα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα. Είναι μια από τις πιο «διαβασμένες» βουλευτίνες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και γι’ αυτό άλλωστε επιλέχθηκε και για την εκπροσώπηση του κόμματος.

Η κομψή, νέα βουλευτίνα της Ν.Δ. αναλαμβάνει από σήμερα την εκπροσώπηση Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καταρρίπτοντας άλλο ένα κάστρο καθώς είναι η πρώτη φορά η γυναίκα αναλαμβάνει την εκπροσώπηση Τύπου του συγκεκριμένου κόμματος.

Λέγεται Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, είναι βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1967 και είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Βασίλη Παπαϊωάννου.

Από το 2007 η κυρία Ασημακοπούλου είναι δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων και χρημάτισε ακόμη και αντιδήμαρχος αρμόδια για τα ευρωπαϊκά προγράμματα με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».

Υπήρξε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων (2007-2009) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» (2004-2010) και Διευθύντρια από το 1994 του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Αναλυτικά το βιογραφικό της έχει ως εξής:

Προσωπικά Στοιχεία
Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1967.
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμη με το Βασίλη Παπαϊωάννου με τον οποίο έχει ένα γιο.
Επάγγελμα: Οικονομολόγος – Νομικός.
Σπουδές:
• Διπλωματούχος Οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Bryn Mawr της Πενσυλβάνια.
• Μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική με ειδικότητα στις Διεθνείς Νομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης.
• Εξειδίκευση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα: London School of Economics, Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και Institut d’ Etudes Francais d’ Avignon.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Ισπανική.
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Είναι η μοναδική γυναίκα που έχει εκλεγεί Βουλευτής στα Ιωάννινα.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
• Δημοτική Σύμβουλος Ιωαννίνων με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» από το 2007.
• Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων με αρμοδιότητα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα το 2010.
• Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων το 2008 και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων (2007-2009).
• Μέλος μεταξύ άλλων:
- της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών από το 2011.
- του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων και εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (2007-2009).
- του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» (2004-2010).
• Διευθύντρια από το 1994 του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ.
• Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από το 1997.
• Μέλος της ομάδας εθελοντών της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.
Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)
• Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
• Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
• Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Εργασίας της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP)
• Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Βελγίου
• Μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας, Αργεντινής, Αυστραλίας, Η.Π.Α., Ισραήλ, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Ταϋλάνδης

ΠΗΓΗ: PARAPOLITIKA.GR
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/579432/-Poia-einai-i-nea-ekprosopos-Typoy-tis-N-D-me-to-amerikaniko-axan.aspx

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS