Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Economist: Χρονιά ελληνικής ανάκαμψης το 2014

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο δύσκολος δρόμος για την ανάκαμψη περνά μέσα από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική μεταρρύθμιση μας, ώστε τα όποια οφέλη από μια τραπεζική και διοικητική Ευρωπαϊκή ενοποίηση να μπορούν να αποδώσουν μόνιμα αποτελέσματα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Το 2014 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης για την Ελλάδα», εκτίμησε ο Laza Kekic, Διευθυντής Ευρώπης του Economist Intelligence Unit, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Παράλληλα, απέρριψε τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ: «Η πίστη των Ελλήνων στο ευρώ υπερτερεί της άποψης ότι εκτός ευρωζώνης τα πράγματα θα είναι καλύτερα» είπε, προσθέτοντας ότι «μπορούμε να αποκλείσουμε το σενάριο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Δεν το θέλουν ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Kekic εκτίμησε ότι «ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη περάσει. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για ταχεία ανάκαμψη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι χρειάζονται ακόμη τέσσερα με πέντε χρόνια».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνουν αρκετές κυβερνήσεις, ο κ. Kekic σημείωσε ότι «είναι μεν απαραίτητα, αλλά μέχρις ενός σημείου. Αν υπερβούμε αυτό το σημείο, υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερη ύφεση».

ΠΗΓΗ: EURO2DAY.GR
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/771111/Article.aspx

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS