Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - G-20: Αναμένεται δέσμευση για αποφυγή ανταγωνιστικών υποτιμήσεων νομισμάτων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο "ανέκφραστος", δημοσίως, νομισματικός πόλεμος απειλεί να βάλει φωτιά στις προοπτικές ανάπτυξης και να δημιουργήσει νέες φούσκες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G20 (της ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου), που θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, αναμένεται ότι θα επιβεβαιώσει την προηγούμενη δέσμευσή της για την αποφυγή ανταγωνιστικών νομισματικών υποτιμήσεων, σύμφωνα με το σχέδιο της τελικής ανακοίνωσής του που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Το σχέδιο διατηρεί τη δέσμευση της G20 τον Φεβρουάριο να υπάρξει ταχύτερη μετάβαση «προς συστήματα συναλλαγματικών ισοτιμιών που καθορίζονται κυρίως από τις αγορές και προς την ευελιξία των ισοτιμιών» και να αποφευχθούν ανταγωνιστικές υποτιμήσεις για την απόκτηση εξαγωγικού πλεονεκτήματος.

Η αρχική διατύπωση του σχεδίου της ανακοίνωσης δείχνει ότι τα μέλη της G20 θα αποφύγουν την άμεση κριτική στις προσπάθειες της Ιαπωνίας για την ανάκαμψη της οικονομίας της μετά από 15 χρόνια αποπληθωρισμού, παρά την υποτίμηση του γεν κατά 19% έναντι του δολαρίου τους τελευταίους έξι μήνες. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/04/2013_494507

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS