Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - HΠΑ, Ρωσία, τρομοκρατία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αθώοι πολίτες "πλήρωσαν" για τη συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας στην αντιμετώπιση μουσουλμάνων φονταμενταλιστών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Από τη Βοστώνη ως τον βόρειο Καύκασο και τη Μόσχα η απειλή του ισλαμικού εξτρεμισμού φαίνεται να δημιουργεί έναν σημαντικό δεσμό μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας. Οπως επισημαίνουν αναλυτές, η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα αντιμετώπισης της ισλαμικής τρομοκρατίας δεν είναι δυνατόν να πέρασε απαρατήρητη και ενδεχομένως αυτή είναι που «στοχοποίησε» τις ΗΠΑ στα μάτια των τσετσένων αδελφών Ταμερλάν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστώνης την περασμένη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία θα πρέπει να έγινε ακόμη πιο στενή μετά τη «σφαγή του Μπεσλάν», το 2004, όταν 32 μουσουλμάνοι φονταμενταλιστές από την Τσετσενία επέδραμαν πάνοπλοι σε ένα ρωσικό σχολείο και κατά την τριήμερη ομηρεία που ακολούθησε περισσότερα από 380 άτομα έχασαν τη ζωή τους - στην πλειονότητά τους παιδιά.

Πρόκειται για την πλέον διαβόητη επίθεση τσετσένων αυτονομιστών και δεδομένου του σάλου που προκάλεσε, έκτοτε στόχευαν περισσότερο σε μεμονωμένους στόχους και κυβερνητικούς αξιωματούχους - και όχι σε μεγάλες ομάδες πολιτών.

Αν οι μουσουλμάνοι καυκάσιοι φονταμενταλιστές ήθελαν έναν εύκολο στόχο δεν θα ήταν δύσκολο να μεταβούν στις ΗΠΑ με προσωρινή βίζα και εκεί να εξαπολύσουν επίθεση κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος με πανεθνική εμβέλεια. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=508821

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS