Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Σε προ μνημονίου επίπεδα το 10ετές ελληνικό ομόλογο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η έξοδος στις αγορές μέσα στο 2014, που πριν τις εκλογές έμοιαζε όνειρο θερινής νυκτός, φαντάζει πλέον ως πολύ πιθανό σενάριο. Στα τέλη του 2013, με την παρακαταθήκη του πρωτογενούς πλεονάσματος, την προοπτική του πρώτου εδώ και 6 χρόνια θετικού ρυθμού ανάπτυξης και τη νέα ρύθμιση για το χρέος θα ανοιχθεί ο δρόμος. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αποκλιμάκωση παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά τις τελευταίες ημέρες, σε μια εξέλιξη η οποία αντανακλά τη βελτίωση του κλίματος.

Ως αποτέλεσμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να υποχωρήσει στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά κυμαίνονταν σήμερα στο 9,5% με 9,6%, όσο περίπου ήταν και στις 15 Οκτωβρίου 2010.

Ενδεικτική του θετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι και η προτροπή της Morgan Stanley προς τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά κρατικά ομόλογα  (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/649124

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS