Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - ΟΠΑΠ: Τέλος με συνολικό τίμημα 712 εκ. €

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Θεωρητικά ο καθένας θα επιθυμούσε μεγαλύτερο τίμημα, αν και το 30% φόροι επί των μικτών, όχι καθαρών, κερδών είναι πολύ θετική ρύθμιση. Όσοι πάντως κόπτονται για το τίμημα, αδιαφορώντας για το γενικότερο επενδυτικό ερέθισμα, ας αναλογιστούν τις διαχρονικές αντιδράσεις τους σε κάθε ιδιωτικοποίηση ακόμα κι όταν οι αποτιμήσεις ήταν πολλαπλάσιες των σημερινών (ΣΥΡΙΖΑ) ή την μεταρρυθμιστική ραθυμία τους που απαξίωσε περαιτέρω δημόσια περιουσιακά στοιχεία (ΠΑΣΟΚ). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Δεκτή έγινε από το ΤΑΙΠΕΔ η βελτιωμένη -ύψους 652 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες- προσφορά που υπέβαλε ο όμιλος Emma Delta για την απόκτηση του ΟΠΑΠ.

Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται:

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας. Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο.

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία», καταλήγει η ανακοίνωση. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113036633

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS