Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Κίνα: Καταδίκη επιχειρηματία εις θάνατο για διασπάθιση άνω των 80 εκ.ευρώ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η Κινεζική οικονομία στη σκιά της παραοικονομίας και του πολιτικοκοινωνικού απολυταρχισμού. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κινέζα επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε θάνατο για εξαπάτηση επενδυτών και την υπεξαίρεση ποσού που υπερβαίνει τα 80 εκατ. ευρώ, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, καθώς οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειες να πατάξουν την παραοικονομία και ιδίως τις σκιώδεις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Η Λιν Χαϊγιάν, 39 ετών, η οποία ζει στην Ουένζιου, στην επαρχία Ζιετζιάνγκ, στην ανατολική Κίνα, προπύργιο της κινεζικής ιδιωτικής οικονομίας, παραδέχθηκε την ενοχή της για την διασπάθιση χρημάτων που είχε δανειστεί κρυφά, συνολικού ύψους 640 εκατ. γιούαν (81 εκατ. ευρώ) από ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Meiri Jingji Xinwen.

Το 2009, η καταδίκη σε θάνατο μιας άλλης γυναίκας-επιχειρηματία, της Γου Γινγκ, επίσης στην Ζιετζιάνγκ, επίσης για κατάχρηση κεφαλαίων, είχε προκαλέσει κατακραυγή. Αφού επικυρώθηκε σε δεύτερο βαθμό από το ανώτερο δικαστήριο της επαρχίας, η ποινή εκείνη τελικά μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη πέρυσι με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Κίνας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/05/2013_499403

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS