Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Εφορία: Πώς θα βρίσκει το πραγματικό εισόδημα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Θετικότατο το ότι οι ελληνικές εφορίες θα επιχειρηθεί να λειτουργήσουν με λογική Αμερικάνικου IRS. Ελπίζουμε όμως, σε καιρό κρίσης, η ανάληψη καταθέσεων από επιχειρήσεις και ιδιώτες για κάλυψη φορολογικών κι άλλων αναγκών να μην συνυπολογίζεται ως τεκμαρτό εισόδημα και ξαναφορολογούνται τα ήδη φορολογημένα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόζονται οι έλεγχοι ώστε να προσδιορίζεται το φορολογητέο (πραγματικό) εισόδημα των φυσικών προσώπων, αναφέρεται απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (14/05).

Η σχετική απόφαση καθορίζει το περιεχόμενο και τον τρόπο εφαρμογής των διεθνώς αναγνωρισμένων έμμεσων τεχνικών ελέγχου και συγκεκριμένα:
• της ανάλυσης ρευστότητας (source and application of funds method),
• της καθαρής θέσης (net worth method) και
 • των τραπεζικών καταθέσεων και δαπανών σε μετρητά (bank deposits and cash expenditure method)

Όπως αναφέρεται, οι ανωτέρω τεχνικές εφαρμόζονται στη διαδικασία του τακτικού ελέγχου για τον προσδιορισμό του πραγματικού φορολογητέου εισοδήματος στις περιπτώσεις που α) υφίσταται αδικαιολόγητος πλουτισμός (περιουσιακά στοιχεία), β) πραγματοποιούνται δαπάνες οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογούμενου φυσικού προσώπου (ατομικά ή και οικογενειακά), γ) υπάρχουν βάσιμες υποψίες ή πληροφορίες ότι το πραγματικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το δηλωθέν.

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=232782&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS