Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Προαγωγές με αξιολόγηση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν αρχίζουν να σπάνε και τα πιο αρτηριοσκληρωτικά ταμπού του δημοσίου (τα προσόντα να υπερισχύουν της επετηρίδας) και η αξία να επανέρχεται στο προσκήνιο, τότε ίσως τελικά να υπάρχει απτή ελπίδα για αυτόν τον τόπο. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τα πτυχία και τα προσόντα θα μετρούν περισσότερο για τις προαγωγές στο Δημόσιο απ' ό,τι στο παρελθόν, ενώ η σημασία της αρχαιότητας μειώνεται, όπως φέρεται να προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τη Μεγάλη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Τα Νέα", καταργείται στην ουσία η επετηρίδα για τις προαγωγές στο Δημόσιο καθώς ψαλιδίζονται τα μόρια για τα έτη υπηρεσίας και στο εξής θα βαρύνουν περισσότερο οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι και το πτυχίο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Έτσι, νέοι προσοντούχοι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν με όπλο τα πτυχία τους να διεκδικούν και να καταλαμβάνουν νευραλγικά πόστα στη δημόσια διοίκηση, όπως θέσεις τμηματαρχών, διευθυντών και γενικών διευθυντών παραμερίζοντας την επετηρίδα που μέχρι σήμερα βασίζονταν στην αρχαιότητα.

Επίσης, δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να γίνουν γενικοί διευθυντές μόνο οι υπάλληλοι του βαθμού Α' και Β', αλλά και από χαμηλότερους βαθμούς αν διαθέτουν τα τυπικά προσοντά. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: MEGATV.COM
http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=31089871

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS