Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Guardian: Πεδίο μάχης η Ελλάδα από ξένους επενδυτές

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κλειστές αγορές που ανοίγουν, "αφύπνιση" της αναξιοποίητης δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ιδιωτικοποιήσεις με πολλαπλασιαστικά οφέλη. Μαζί με τις αλλαγές στο επενδυτικό περιβάλλον και την πολιτική σταθερότητα, δεν είναι ν' απορεί κανείς για το αυξημένο ενδιαφέρον. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στo συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον Ρώσων, Κινέζων και Καταριανών επενδυτών, τρία χρόνια μετά το μνημόνιο, για τα φιλέτα της Ελλάδας, είναι αφιερωμένο εκτενές άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Guardian, με στόχο, όπως αναφέρει «να αποκτήσουν πρόσβαση στη «νέα εμπορική πύλη της Ευρώπης».

«Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρόμους. Οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να διεισδύσουν στην αγορά ενέργειας. Οι Καταριανοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν να επενδύσουν την γη», αναφέρει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι, τρία χρόνια μετά το μνημόνιο, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αρχίζει επιτέλους να κάνει τα πρώτα του βήματα σε συνεργασία με κράτη που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εμπορικό μπλοκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63834970

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS