Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιιτκή - Αναζητείται οργανισμός για κλείσιμο και απολύσεις

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κάτι ο υπουργικός συνδικαλισμός ορισμένων, κάτι οι ιδεοληψίες κάποιων άλλων, επί τρία χρόνια κι εν μέσω κοινωνικής "θυέλλης" δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε το προφανές. Τον ανασχεδιασμό εκ του μηδενός του δημοσίου τομέα.. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση τρέχει την τελευταία στιγμή προκειμένου να καλύψει τις εκκρεμότητες από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Τρόικας καθώς σήμερα θα βρίσκεται στην χώρα μας το κλιμάκιο των ελεγκτών.

Η σημαντικότερη καθυστέρηση είναι στον τομέα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Ο στόχος για 2000 απολύσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου φαίνεται ότι μετατίθεται για αργότερα στο τέλος Αυγούστου. Εν τω μεταξύ όμως η κυβέρνηση αναζητά έναν μεγάλο οργανισμό για να τον κλείσει και να στείλει τα αντίστοιχα μηνύματα. Λέγεται ότι μπορεί να είναι από τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Παράλληλα σημειώνονται ολιγωρίες από τα υπουργεία που ακόμη δεν έχουν στείλει τους καταλόγους με τους οργανισμούς και τους υπαλλήλους που θα γίνουν οι απολύσεις. Υπενθυμίζεται ότι η μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα ήταν η πρώτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού από την στιγμή που ανέλαβε και μία από τις πρώτες επισκέψεις του τον Αύγουστο του 2012 ήταν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Άλλο που θέμα που εκκρεμεί είναι η κάλυψη των εσόδων από τον φόρο στα ακίνητα με την επιπλέον φορολόγηση των αγροτεμαχίων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=283525

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS