Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφασίζουν για την ΕΡΤ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ποια χώρα με τα δικά μας πληθυσμιακά μεγέθη διαθέτει 4 δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς, 6 ραδιοφωνικούς με πλήθος περιφερειακών σταθμών; Μπορεί ειλικρινά κάποιος να πείσει την κοινωνία ότι δεν πρόκειται απλά για το απαύγασμα του πελατειακού κράτους και της ρουσφετολογίας; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στην κορυφή της ατζέντας των πολιτικών αρχηγών που θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες θα τεθεί το θέμα της ΕΡΤ στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φορέων απ΄ όπου θα πραγματοποιηθούν απολύσεις προσωπικού.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός με την άφιξη στην Αθήνα του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας, καθώς οι δανειστές στις συναντήσεις που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών αλλά και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσαν επιτακτικά το θέμα των 2.000 απολύσεων από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», υψηλόβαθμος παράγοντας του Μεγάρου Μαξίμου επικοινώνησε χτες με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, θέτοντας επί τάπητος την πρόταση για «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ και επαναλειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, με νέα δομή και λιγότερο προσωπικό.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και παρέπεμψαν το θέμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας. Σημείωσαν μάλιστα ότι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και οικονομικής εξυγίανσης της ΕΡΤ θέτοντας όμως βέτο σε οποιαδήποτε πρόταση που θα βάζει λουκέτο στον οργανισμό.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63841904

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS