Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Εθνική Τράπεζα: Η επιτυχία της ΑΜΚ έχει... χρώμα ελληνικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Προφανώς η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και η επαναφορά της ρευστότητας στην αγορά είναι δευτερεύουσα είδηση μπρος στο "δίκαιο" αγώνα για τη διατήρηση των κεκτημένων στην ΕΡΤ! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ποσά άνω του 1 δισ. ευρώ συγκέντρωσε η Εθνική Τράπεζα, κερδίζοντας το “στοίχημα” της κάλυψης ποσοστού τουλάχιστον 10% στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Χθες, ολοκληρώθηκε η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής και σήμερα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε.

Χθες βράδυ η Εθνική ανακοίνωσε πως “επετεύχθη η εκ του νόμου προβλεπόμενη ελάχιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, συγκεντρώνοντας σε μετρητά από ιδιώτες επενδυτές ποσοστό πάνω από 10% του συνολικού ποσού της αύξησης και δεν θα προβεί σε έκδοση και διάθεση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών”.

Όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, η επιτυχία της Εθνικής είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία προσέλκυσε ισχυρούς παράγοντες της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και σοβαρούς επενδυτές του εξωτερικού, οι οποίοι διέθεσαν μεγάλα ποσά, ποντάροντας στο αύριο της τράπεζας και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1816524

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS