Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Πτωτικά τα ελληνικά ομόλογα μετά την κίνηση της Japonica

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ανεξάρτητα από τα κίνητρα της Japonica για την αγορά ελληνικών ομολόγων (η χαμηλή τιμή που προσφέρει γεννά εύλογες απορίες) για μια ακόμα αφορά φαίνεται πόσο εύθραυστη είναι η ψυχολογία των αγορών ρίχνοντας σημαντικά τα επιτόκια μας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πτωτικά κινούνταν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων την Τρίτη, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας μετά την είδηση ότι αμερικανική επενδυτική εταιρία προσφέρεται να αγοράσει έως και το 10% των υφιστάμενων ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Κάποιοι traders, ωστόσο, λένε ότι προβληματίζονται από τη χαμηλή τιμή που προσφέρει η Japonica Partners. «(Οι ελληνικές αποδόσεις υποχωρούν) καθώς αυτή η εταιρία προσπαθεί να επαναγοράσει το 10% των υφιστάμενων τίτλων. Συνεχίζεται εξαιτίας αυτού», είπε ένας trader.

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχωρούσαν 16 μονάδες βάσης στο 9,24%, ενώ των 30ετών έχαναν 17 μονάδες βάσης στο 8,42%, με τους traders να υποστηρίζουν ότι οι χαμηλοί όγκοι κάνουν εντονότερες τις κινήσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63838675

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS