Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στ. Σταυρίδης: Οι αποκρατικοποιήσεις είναι αγώνας τιτάνιος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - "Χαμένοι" σε νομικά προσχώματα, πιεσμένοι από τις τάσεις της αγοράς για την εξεύρεση λειτουργικών λύσεων που αναδεικνύουν το δημόσιο πλούτο και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) Στέλιος Σταυρίδης. "Θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, αλλά προηγουμένως χρειάζεται να διερευνηθεί η αγορά για να είσαι σίγουρος".

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, εξέφρασε την εκτίμηση εκτίμησε ότι μετά την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από τη Socar οι τιμές φυσικού αερίου σιγά - σιγά θα πέφτουν.

Αναφορικά με την πώληση ακινήτων, σημείωσε ότι καταγράφονται νομικής φύσεως προβλήματα. Τόνισε ότι στον Αστέρα Βουλιαγμένης κλείνει η συμφωνία, ωστόσο η πώληση του Ελληνικού είναι πολύ σύνθετο ζήτημα με προβλήματα, νομικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά.

«Θέλει τιτάνιο αγώνα, δεν είναι εύκολο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ζήτημα του ΟΠΑΠ, ο κ. Σταυρίδης ανέφερε ότι υπάρχει μία εμπλοκή με την υπόθεση των κρατικών λαχείων, ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011. Επ αυτού, είπε χαρακτηριστικά πως: «Τον διαγωνισμό τον κέρδισε ο ΟΠΑΠ, Ιntralot και άλλοι και έδωσαν 190 εκατομμύρια ευρώ. Η Emma Delta έχει διάφορες αντιρρήσεις επί της σύμβασης που διέπει τις σχέσεις των συμμετεχόντων στο σχήμα που κέρδισε τον διαγωνισμό». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR
http://www.capital.gr/News.asp?id=1830494

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS