Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Ανεπίτρεπτες προχειρότητες

Ύστερα από έξι μήνες διαβουλεύσεων με φορείς της αγοράς και... ενδελεχούς μελέτης του ισχύοντος φορολογικού συστήματος, η επιτροπή, η οποία είχε συσταθεί «εν χορδαίς και οργάνοις», με υπογραφή του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη, προχθές το βράδυ έδωσε στη δημοσιότητα τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Αλλά την επομένη το πρωί, άρον άρον αρμόδιοι παράγοντες έσπευσαν να διαρρεύσουν ότι θα γίνουν... διορθώσεις, παραδεχόμενοι ευθέως ότι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι... λανθασμένες: Από τη φορολογία των αποζημιώσεων έως την αύξηση της παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις.

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει, σύμφωνα με τη λαϊκή παροιμία. Αλλά μάλλον τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι ανεπίτρεπτο την ώρα που οι πολίτες, οι φορολογούμενοι, στενάζουν από τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων οι υποτιθέμενοι αρμόδιοι και κυρίως ειδικοί επί του θέματος του υπουργείου Οικονομικών να πειραματίζονται με το φορολογικό, επιδεικνύοντας μια απίστευτη προχειρότητα. Δεν μπορεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, να αντιμετωπίζεται με ερασιτεχνισμούς.

Ακραία μορφή υποκρισίας είναι η στάση που επέλεξαν οι... αρμόδιοι, που αντί να παραδεχθούν ανοικτά τα λάθη και τις αβλεψίες, που προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις, έσπευσαν να καλυφθούν πίσω από τη... διαβούλευση που αρχίζει, δηλώνοντας ότι αυτά θα διορθωθούν εκ των υστέρων.

Και να σκεφθεί κανείς ότι, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, η επιτροπή έπρεπε να είχε καταθέσει στο υπουργείο τον νέο Κώδικα στα τέλη Απριλίου. Και να σκεφθεί κανείς ότι στην επιτροπή αυτή η κοινωνία, οι επιχειρήσεις και η... τρόικα είχαν «επενδύσει» τις ελπίδες τους για πραγματική απλοποίηση του συστήματος φορολογίας...

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27688&subid=2&pubid=113073052
Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS