Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Αντ. Σαμαράς: «Δεν κάνω πίσω, δεν διαπραγματεύομαι»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Υπάρχει μια λεπτή κόκκινη γραμμή ανάμεσα στη ειλικρινή κριτική για βελτίωση λαθών, προβολή εναλλακτικών προτάσεων και το παιχνίδι αυτοπροβολής, ψηφοθηρικού λαϊκισμού και προσωπικών στρατηγικών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε, μόλις ενάμισι εικοσιτετράωρο μετά την ψήφιση που πολυνομοσχεδίου, το Μέγαρο Μαξίμου, με εμφανή διάθεση να αποτρέψει μελλοντικές «ανταρσίες» και να θέσει τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας προ των ευθυνών τους.

Μετά την κοινοβουλευτική μάχη - τόσο στην αίθουσα της Βουλής όσο και στο παρασκήνιο - επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, το πρωθυπουργικό γραφείο θέλησε να βάλει τις συντεταγμένες για την επόμενη περίοδο και να προσδιορίσει επί της ουσίας το πλαίσιο όπου πρέπει να κινηθούν οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

Για να αποφύγει δυσάρεστες εξελίξεις στο μέλλον και να ακυρώσει την οποιαδήποτε θεωρία περί ευάλωτου πρωθυπουργικού συστήματος στις όποιες διαθέσεις των βουλευτών, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να απευθυνθεί μια προειδοποίηση από ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά.

Με μια κίνηση που προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό του δικομματικού συνασπισμού, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, ξεκαθάρισε και επίσημα ότι τυχόν καταψήφιση ενός σοβαρού νομοσχεδίου στο μέλλον θα σημάνει αυτόματα εκλογές. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=523095

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS