Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Αυξημένες τουρκικές πτήσεις στα σύνορα με τη Συρία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν η Τουρκία δυσκολεύεται να εξάγει τις εσωτερικές της αντιφάσεις προς Δυσμάς επικεντρώνεται στα γνωστά εξ Ανατολών μέτωπα PKK, Συρία κλπ.Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο τουρκικός στρατός αύξησε σε συχνότητα τις αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τα συροτουρκικά σύνορα, όπου συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και ομάδων συνδεδεμένων με την Αλ Κάιντα απειλούν την ασφάλεια της γείτονος. Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν, Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε ότι η Αγκυρα δεν θα ανεχθεί μία αυτόνομη συριακή κουρδική οντότητα στα νότια σύνορά της.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν χθες από την αεροπορική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ για αναγνωριστικές αποστολές πάνω από τα σύνορα με τη Συρία. Τα τουρκικά F-16 έχουν εντολή να χτυπήσουν στόχους στη Συρία, αν διακρίνουν απειλητικές κινήσεις στο έδαφός της. Ο τουρκικός στρατός έχει επίσης εντείνει τις επιχειρήσεις του στα νότια σύνορα της Τουρκίας έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), το οποίο είναι πολιτικό παρακλάδι του PKK, και του Μετώπου Αλ.

Οχήματα Νούσρα, το οποίο συνδέεται με την Αλ Κάιντα, καθώς αυτές αποτελούν απειλή για την ασφάλεια μεθοριακών τουρκικών πόλεων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/07/2013_510902

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS