Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - ΕΕΛ/ΛΑΚ: Να εφαρμοστεί ο νόμος για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια δημόσια διοίκηση στηριγμένη στην αδιαφάνεια και τη γραφειοκρατία δυσκολεύεται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές και να ανοίξει το δρόμο στη διευκόλυνση νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Να προχωρήσει στην έκδοση των απαραίτητων κοινών υπουργικών αποφάσεων προκειμένου να ανοίξουν τα δημόσια δεδομένα, όπως προβλέπει και ο «νόμος Ραγκούση» για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ζητά από τον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

«Ενώ τα ανοιχτά δεδομένα εμφανίζονται ως βασικός παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης, διαφάνειας και συμμετοχής του πολίτη σε ουσιαστικές πλευρές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια δυστοκία της δημόσιας διοίκησης να εφαρμόσει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί ή τις κανονιστικές πράξεις που η ίδια η διοίκηση εκδίδει» αναφέρεται σε επιστολή που εστάλη από την ΕΕΛ/ΛΑΚ στον κ. Μητσοτάκη. «Είναι σαφές ότι ενώ το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει εδώ και επτά χρόνια, το τελευταίο διάστημα γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να επιστρέψουμε σε μια άλλη εποχή, αυτή της αδιαφάνειας και της κλειστότητας» σημειώνεται. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=520976

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS