Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ , ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ , ΝΔ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΣΑΜΑΡΑΣ , ΣΥΝΕΔΡΙΟ - Η νέα εποχή του Αντώνη Σαμαρά

Κομματικά στελέχη που κατακεραυνώνουν το πελατειακό και κρατικοδίαιτο σύστημα εν μέσω συλλογής συνεδριακών «κουπονιών», συνδικαλιστές που μιλούν για αγκυλώσεις των συντεχνιών που υπηρέτησαν, μια νεολαία που επιθυμεί την ανανέωση αλλά κινείται στα όρια της αντικατάστασης, μια κοινωνία που διψά για ριζικές ανατροπές κι οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο οι περισσότεροι μόνο ρητορικά αναφέρονται αλλά στην πράξη δυσκολεύονται να το υπηρετήσουν κυρίως κάτω από το φόβο ότι η μετεξέλιξη μπορεί να συμπαρασύρει τα προνόμια και των ιδίων. Η νέα εποχή όμως που περιέγραψε ο Α. Σαμαράς στο 9ο συνέδριο της ΝΔ είναι πέρα και πάνω από όλα αυτά.

Νέα εποχή στην πολιτική σημαίνει ταχύτατες, διαυγείς και διαδραστικές κομματικές διαδικασίες με συνεχή αξιολόγηση των κομματικών στελεχών, ανάδειξη αυτούσιων κοινωνικών δυνάμεων και θεσμικές παρεμβάσεις επαναφοράς της αξιοπιστίας. Σημαίνει σαφής ιδεολογικός λόγος με συγκεκριμένο αξιακό περιεχόμενο και αταλάντευτη προάσπιση του πέρα από πρόσκαιρους μικροπολιτικούς στόχους.

Νέα εποχή στην οικονομία δίχως γενικόλογες αναφορές σε εντυπωσιακούς όρους όπως η καινοτομία ή η ανταγωνιστικότητα, αλλά με απτές προτάσεις που συγκρούονται με κατεστημένες δυνάμεις που νέμονται τους πόρους για την έρευνα ή δημιουργούν τεχνητά μονοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά ενώ διασφαλίζεται ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον για κάθε φιλόδοξο επιχειρηματία.

Νέα εποχή στην κοινωνία επανακαθορίζοντας τις συλλογικές προτεραιότητες, τον προσανατολισμό της παιδείας μας, το καταναλωτικό πρότυπο. Η ηθική απογύμνωση μιας εποχής γεννά αντανακλαστικά την ανάγκη για «επίταξη» αρχών και αξιών που επιδεικτικά παραγκωνίσαμε και επιβάλλει στην πολιτική ηγεσία να πρωτοστατήσει σε μια συνειδησιακή αναγέννηση.

Ο πρωθυπουργός έδωσε ένα περίγραμμα βασικών κατευθύνσεων που σχηματοποιούν τον άξονα των δράσεων για το επόμενο διάστημα. Δράσεις που τείνουν στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την εμφάνιση μιας νέας εποχής στη χώρα. Μιας εποχής που θα φέρει την πολιτική ουσία στο προσκήνιο σε πείσμα του επίπλαστου εντυπωσιασμού, την οικονομική αυτοτέλεια με σταθερές παραγωγικές βάσεις και την κοινωνική αυτοκάθαρση κι αναβάπτιση.

Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος – Ψυχολόγος

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS