Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Λαγκάρντ: Οι οικονομίες της ευρώπης έχουν κάνει πρόοδο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ειλικρινά τώρα, συγκρίνουμε την ποσοτική χαλάρωση και την τάση ακόμα και για αρνητικά επιτόκια στην Αγγλία και την μεγάλη υποτίμηση του γιεν στην Ιαπωνία με τα καθυστερημένα ημίμετρα της Ε.Ε.; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η νομισματική πολιτική από ορισμένες βασικές κεντρικές τράπεζες ανά την υφήλιο υπήρξε μη συμβατική και ο περιορισμός αυτών των πολιτικών θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και σε φάσεις, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ μιλώντας σε συνέδριο στο Βουκουρέστι δήλωσε μεταξύ άλλων πως «οι μη συμβατικές νομισματικές πολιτικές που αποφασίστηκαν από την Federal Reserve και την Τράπεζα της Αγγλίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ιαπωνίας, είχαν επιπτώσεις στις κεφαλαιακές ροές».

Αναφερόμενη στην αναδυόμενη Ευρώπη, σημείωσε πως οι περισσότερες αναδυόμενες οικονομίες στην Ευρώπη έχουν επιστρέψει στην ανάπτυξη, άρα υπάρχει πρόοδος, ενώ περίπου το ήμισυ των χωρών της αναδυόμενης Ευρώπης εξακολουθούν να έχουν ελλείμματα που ξεπερνούν το 3% του ΑΕΠ, ενώ το δημόσιο χρέος αυξάνεται.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63859448

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS