Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Προσοχή: Είμαι... δεξιός

Του Γιάννη Πολίτη

Συνάντησα τον Γεώργιο Ράλλη στο σπίτι του έναν χρόνο πριν από τον θάνατό του. Μιλήσαμε με τις ώρες. Οταν με ξεπροβόδισε, μου είπε: «Και να θυμάσαι, μικρέ, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή οι Έλληνες τον σεβάστηκαν και τον πίστεψαν. Τον Ανδρέα Παπανδρέου τον λάτρεψαν».

Αυτή την αλήθεια τη γνωρίζει καλά ο Μάκης Βορίδης. Μπορεί να έχει κανείς όποια γνώμη θέλει για το παρόν και το παρελθόν του «σκληρού της δεξιάς», σε ένα πράγμα όμως συμφωνούν όλοι όσοι τον ξέρουν. Δεν είναι βλάκας και γκαφατζής. Γνωρίζει, επίσης, καλά τη λειτουργία των συμβόλων κι ακόμη καλύτερα την τέχνη της επικοινωνίας.

Δεν θα πήγαινε λίγες ημέρες μετά το συνοικέσιο Σαμαρά - Βενιζέλου να βάλει φωτιά στον γάμο από το βήμα του Συνεδρίου του κόμματός του. Δεν του ξέφυγε. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Ξεδίπλωσε τις φιλοδοξίες του για το μέλλον και έκανε την πρώτη αποκάλυψη του σχεδίου του. Ποιο είναι αυτό;

Στη μετα-Σαμαρά εποχή, όταν θα ’χουν τελειώσει με τον όποιο τρόπο οι συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, θα συγκροτήσει την «παλιά καλή» Δεξιά. Ένα κόμμα που θα απορροφήσει τους Ανεξάρτητους Ελληνες και ένα μεγάλο κομμάτι της Χρυσής Αυγής, με το οποίο ο ίδιος ξέρει καλά να επικοινωνεί.

Γι’ αυτό και σε κάθε του εμφάνιση μας διευκρινίζει: «Προσέξτε, δεν είμαι κεντροδεξιός, είμαι δεξιός».

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=3928&id=245783

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS