Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Μετά τον Σόιμπλε και ο Αμερικανός «τσάρος» επισκέπτεται τον Σαμαρά

Στην Αθήνα φτάνει αύριο, Κυριακή, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα και θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το εκρηκτικό 40ήμερο που ξεκίνησε με το λουκέτο στην ΕΡΤ, επιχειρεί με την επίσκεψη Λιου, αλλά και του Β.Σόιμπλε, να διαμορφώσει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και εξωστρέφειας.

Η κυβέρνηση προσδοκά να λάβει από τον κ. Λιου μια δήλωση στήριξης για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίση, ενώ περιμένει να ακουσθεί από ευρωπαίκό έδαφος η αμερικανική κριτική για τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο.

Οι διαθέσεις του κ. Λιου διεφάνησαν και από τις χθεσινές δηλώσεις του από την σύνοδο της G 20. Είπε ότι οι Έλληνες κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουν ακόμη μπροστά τους δύσκολες αποφάσεις.

Σημείωσε ακόμη ότι θα ασκήσει πιέσεις στους ευρωπαίους ομλόγους του να τονώσουν την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι το παράδειγμα της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να θεωρηθεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: KARFITSA.GR
http://www.karfitsa.gr/2013/07/20/meta-ton-soimple-ke-o-amerikanos-tsaros-sto-samara/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS