Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Tα κριτήρια μετάταξης για 8.000 εκπαιδευτικούς

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κοινωνικά, μορφωτικά και εκπαιδευτικά κριτήρια για την κινητικότητα σε ένα σύστημα που χρειάζεται αλλαγή προσανατολισμού, διάρθρωσης και μοντέλου παιδείας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το υπουργείο Παιδείας στην εφαρμογή του σχεδίου για την κινητικότητα 8.000 εκπαιδευτικών. Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθενται και επισήμως από τη Δευτέρα 2.000 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές. Μέχρι τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα.

Τέσσερα βασικά κριτήρια, σύμφωνα με το Έθνος, θα συνεκτιμηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών.

Το πρώτο αφορά τη συνολική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, η οποία εκφράζεται σε έτη και μήνες. Σύμφωνα με το σχετικό ΠΔ, χρόνος ίσος ή μεγαλύτερος των 15 ημερών υπολογίζεται ως πλήρης μήνας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν λαμβάνεται υπόψη. Οι μονάδες μετάθεσης από τη συνολική υπηρεσία προσδιορίζονται με συντελεστή δύο για κάθε χρόνο υπηρεσίας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5030654/ta-krithria-metatakshs-gia-8-000-ekpaideytikoys/

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS