Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Σαμαράς: «Βγείτε από την αδράνεια που υπάρχει γύρω σας»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τα πολιτικά συστήματα διαθέτουν αρτηριοσκληρωτικούς μηχανισμούς αυτοσυντήρησης κι αντίδρασης στην αλλαγή αλλά κυρίως διαθέτουν τους τρόπους να συμπιέσουν ή να παραγκωνίσουν τις δημιουργικές δυνάμεις. Εκτός λοιπόν από την προσωπική θέληση και τη διάθεση των πολιτών απαραίτητη συνθήκη για να τα αναδομήσουμε πλήρως είναι και οι θεσμικές παρεμβάσεις περαιτέρω εκδημοκρατισμού των δομών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την ανάπτυξη μέσα από την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία, προέταξε σαν διέξοδο από την κρίση ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καλώντας παράλληλα τους νέους «να σπάσουν την αδράνεια του συστήματος», κατά την διάρκεια εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ για την απασχόληση στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από εννέα χώρες της Μεσογείου.

«Βγείτε από την αδράνεια που υπάρχει γύρω σας»

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους νέους «να σπάσουν την αδράνεια του συστήματος» και χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα από την πρωθυπουργική του εμπειρία:

«Κάποτε πήγα σε ένα υπουργείο και κάλεσα σύσκεψη: Τους είπα ότι πρέπει να κάνουμε κάτι ριζοσπαστικό για να ξεμπλοκάρουν τα πράγματα. Συμφώνησαν όλοι ότι πράγματι έπρεπε να γίνει αυτό. Κι ύστερα...Ύστερα ένας - ένας άρχισαν να μου εξηγούν γιατί δεν μπορούσε να γίνει! Μετά από λίγο τους σταμάτησα: Μη μου λέτε γιατί δεν θα γίνει. Πέστε μου πώς θα γίνει. Κι ύστερα, ένας-ένας άρχισαν να καταθέτουν τις ιδέες τους για το πώς μπορούσε να γίνει αυτό, που όλοι είχαν συμφωνήσει ότι έπρεπε να γίνει κι όλοι ήταν απρόθυμοι να τολμήσουν. Ξέρετε, αυτό λέγεται αδράνεια. Τα πολιτικά συστήματα ρέπουν προς την αδράνεια. Εκείνο που σας λέω είναι «σπάστε την αδράνειά τους».

Όταν μιλάτε με πολιτικούς, θα ακούσετε να σας λένε ότι βεβαίως πρέπει να γίνει εκείνο ή το άλλο κι ύστερα να σας εξηγούν, με πολλά λόγια και με σύνθετα επιχειρήματα, γιατί δεν μπορεί να γίνει. Ζητήστε τους κι εσείς, να σας πουν όχι γιατί δεν γίνεται, αλλά πώς μπορεί να γίνει. Σπάστε την αδράνεια που βρίσκεται γύρω σας. Βγείτε από την αδράνεια που υπάρχει γύρω σας. Μην ρωτάτε τι κάνουν οι άλλοι για σας. Εξηγείστε, στον εαυτό σας πριν απ' όλα, τι μπορείτε να κάνετε εσείς. Για τον εαυτό σας και για τον τόπο σας». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63887442

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS