Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Αντ. Σαμαράς: Χωρίς νέους όρους τυχόν πρόσθετη χρηματοδότηση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η επιπλέον χρηματοδότηση, όση κι αν τελικά χρειαστεί, αφορά την αποπληρωμή ομολόγων και μπορεί να διφοροποιηθεί με την μετακύλιση κάποιων εκδόσεων. Γι' αυτό και δεν υπάρχει προαπαιτούμενο δημοσιονομικών μέτρων παρά μόνο ολοκλήρωση διαρθρωτικών αλλαγών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αισιόδοξος πως με την επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και τις αποκρατικοποιήσεις η χώρα θα αρχίσει να αποδεσμεύεται σταδιακά από το μνημόνιο, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Ο Πρωθυπουργός σημειώνει πως αν χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη λήξη ομολόγων, αυτό θα γίνει χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.

Ξεκαθαρίζει επιπλέον ότι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο προσδιορίζει στα 2,5 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ δεν θα επιβληθούν, όπως λεει, νέοι φόροι. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το κενό να καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα, όπως π.χ. η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και το λαθρεμπορίου.

Ο κ. Σαμαράς κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα από τη στιγμή που η χώρα πιάνει τους στόχους της και μάλιστα επισημαίνει πως το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφεται στην κοινωνία. «Οι δανειστές μας έχουν ήδη συμφωνήσει μαζί μας ότι το 70% θα διατεθεί για ανακούφιση αδικιών που έγιναν, για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας» τονίζει, φέρνοντας μάλιστα ως παραδείγματα την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ενστόλων, τους οποίους χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα αδικημένους». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/story/698215


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS