Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Επιβεβαιώνει η Κομισιόν τις αλλαγές στη μεθοδολογία για το διαρθρωτικό έλλειμμα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Καθυστερημένες απαραίτητες τεχνικές διορθώσεις. Μόνο που πλέον η συζήτηση έχει αρχίσει να περνά από την ένταση της λιτότητας (που ολοκληρώνει τον κύκλο της) στην ενίσχυση της απασχόλησης. Κάποιες προτάσεις για αναβάθμιση του ρόλου της ΕΤΕπ και μόχλευσης των κεφαλαίων της; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν επιβεβαίωσε σήμερα το χθεσινό δημοσίευμα του Dow Jones Newswires που ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν εγκρίνει μια αλλαγή στο πλαίσιο των πολιτικών για τους προϋπολογισμούς η οποία αναμένεται να ελαφρύνει τη λιτότητα στις χώρες που πλήγηκαν περισσότερο από την κρίση.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ερωτηθείς σχετικά, ο Σαϊμον Ο΄ Κόνορ τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση και ότι η όποια αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της εν δυνάμει ανάπτυξης και του διαρθρωτικού ελλείμματος θα πρέπει να αποφασιστεί είτε από την επιτροπή οικονομικής πολιτικής του Συμβουλίου είτε από το Συμβούλιο Εκοφίν.

Πρόκειται για ένα συμβατικό διαπραγματευτικό όπλο το οποίο χρησιμοποιεί πλέον συστηματικά η ελληνική κυβέρνηση καθώς τα σημερινά επίσημα στοιχεία της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι έχουμε την καλύτερη επίδοση στην Ε.Ε. όσον αφορά το διαρθρωτικό πλεόνασμα (6,3% του ΑΕΠ φέτος έναντι στόχου για 6,2%).

Ο αντίκτυπος από την αλλαγή στη μεθοδολογία αναμένεται να είναι μεγαλύτερος στην Ισπανία, ωστόσο Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία αναμένεται επίσης να ωφεληθούν.

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR
http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1874722

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS