Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, «ρίχνει» το ευρώ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πόσες φορές έχουμε γράψει ότι οι δυο απαραίτητες κινήσεις εκτόνωσης της Ευρωπαϊκής λιτότητας είναι η μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ (με τόσο χαμηλό πληθωρισμό) και η ενίσχυση της εσωτερικής κατανάλωσης στο Βορρά ώστε να βελτιωθεί το εμπορικό ισοζύγιο στο Νότο; Και τα δυο θέματα είναι το κεντρικό οικονομικό ζητούμενο των τελευταίων ημερών Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το ευρώ υποχωρεί σε χαμηλό επίπεδο δύο εβδομάδων, καθώς οι αγορές είδαν στη βουτιά του πληθωρισμού της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο την πιθανότητα να μειώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε κατά 0,42% στα 1,3525 δολάρια, μετά από τη χθεσινή μεγάλη πτώση του. Τα στοιχήματα για μείωση του επιτοκίου του ευρώ είχαν ως αποτέλεσμα τη συνέχιση της ανόδου των τιμών των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης και της μείωσης των αποδόσεών τους.

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) ανακοίνωσε χθες ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μειώθηκε τον Οκτώβριο στο 0,7% - πολύ χαμηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ που είναι λίγο κάτω από το 2%. Επενδυτές, ωστόσο, προειδοποιούσαν ότι η πάντα επιφυλακτική ΕΚΤ μπορεί να επιλέξει απλά να διατηρήσει τη ρητορική της για την προοπτική μείωσης των επιτοκίων, καθώς συνεχίζει να προβλέπει μία βιώσιμη ανάκαμψη της Ευρωζώνης.

Πολλοί παράγοντες στην αγορά αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 0,5% έως τον Δεκέμβριο, όταν θα έχει τις αναθεωρημένες μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για το πληθωρισμό και την ανάπτυξη. Οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας Societe Generale δήλωσαν ότι αναμένουν μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ στο 0,25% τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/11/2013_525758

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS