Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Στα 700 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με το ταμειακό πλεόνασμα στα 700εκ, το τελικό αποτέλεσμα της γενικής κυβέρνησης μάλλον θα ξεπεράσει και την πρόβλεψη για 812 εκ..Ο πρώτος στόχος επετεύχθει ανοίγοντας το δρόμο για το πραγματικό πολιτικό παιχνίδι, εντός κι εκτός χώρας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Βιώσιμο το πλεόνασμα λέει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας - Και 17,4 εκατομμύρια στον «λογαριασμό της διαφθοράς»

«Παράθυρο» και για ακόμα μεγαλύτερο πλεόνασμα από όσο προέβλεπε στον προϋπολογισμό, ανοίγουν τώρα στην κυβέρνηση. Κόντρα στις «μαύρες προβλέψεις» των ελεγκτών της Τρόικα, τα προσωρινά αποτελέσματα εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2013 δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα 691 εκατ. ευρώ ή 0,4% του ΑΕΠ, ενώ η Τρόικα προ διμήνου ζητούσε μέτρα γιατί δεν δεχόταν πλεόνασμα πάνω από 100 εκατ. ή 0,1% του ΑΕΠ.

Στα χρήματα αυτά θα προστεθούν και άλλο 1,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 εκατ. από μέρισμα της ΤτΕ, τα 500 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ και άλλα 600 εκατ. ευρώ από ΦΑΠ και ΕΕΤΑ που θα εισπράττονται μέχρι και τον Μάρτιο.

Στον λογαριασμό αυτό έχουν συνυπολογιστεί και 7,5 εκατ. ευρώ του ειδικού λογαριασμού όπου επιστρέφονται μίζες και κλεμμένα και που, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κατέθεσε στα τέλη του 2013 ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών κ.Κάντας. Αλλά και την τελευταία εβδομάδα μπήκαν στον λογαριασμό της μιζας άλλα 10 εκατ. ευρώ από συνολικά τρία πρόσωπα (μαζί με τον Κάντα) που διώκονται από τη δικαιοσύνη.

Το πού τελικά θα φτάσει το πλεόνασμα θα καθοριστεί από τις ανακοινώσεις της Eurostat τον Απρίλιο και αμέσως μετά η κυβέρνηση θα ανακοινώσει πού και πώς θα διανεμηθεί. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/344354/protogenes-pleonasma-691-ekat-euro-kategrapse-o-proupologismos-to-2013/


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS