Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Από τη μια η διάθεση για συμμετοχή στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας κι από την άλλη το τουριστικό κύμα που δημιουργεί συνθήκες σταδιακής επανόδου της ζήτησης στα παραθεριστικά ακίνητα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι διεθνείς επενδυτές ακινήτων θα είναι πιο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα το 2014 σε πιο «ριψοκίνδυνες» αγορές, παρά την οικονομική κρίση, μια τάση που παρατηρήθηκε στην επενδυτική δραστηριότητα της Ελλάδας κατά το 2013, σύμφωνα με έρευνα της Colliers International.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επενδυτές είναι επί το πλείστον πρόθυμοι να αναλάβουν μεγαλύτερους κινδύνους σε μελλοντικές επενδυτικές αποφάσεις, με το 70% να σχεδιάζουν να επεκτείνουν τα χαρτοφυλάκια τους κατά τους επόμενους έξι μήνες. Μια απόφαση περισσότερο επηρεασμένη από τα χαρακτηριστικά ακινήτων και τις αποδόσεις παρά από κρατικούς και πολιτικούς κινδύνους. Κατά συνέπεια, οι αγοραστές από τις ΗΠΑ χαρακτηρίζονται ως οι πιο φιλόδοξοι, καθώς αναμένεται σταθερή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της επενδυτικής δραστηριότητας ακίνητης περιουσίας το 2013 και 2014...

Στην Ελλάδα, αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον των επενδυτών για ακίνητη περιουσία, καθώς και η προδιάθεση τους για ανάληψη ρίσκου, λαμβάνοντας υπόψη την επενδυτική τους δραστηριότητα κατά το 2013, με το σύνολο των επενδύσεων να αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Τα έργα των αποκρατικοποιήσεων κατείχαν πρώτη θέση στη δραστηριότητα που σημειώθηκε, με τους τομείς της φιλοξενίας και την αγορά γραφείων να ακολουθούν.

«Επενδυτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μέση Ανατολή και τη ζώνη ΕΜΕΑ έδειξαν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα το 2013, ενώ και οι τοπικοί επενδυτές εστίασαν επίσης περισσότερο στην εγχώρια αγορά», σχολίασε η Ana Vukovic, διευθύνουσα σύμβουλος της Colliers International Hellas.

«Τα χαρακτηριστικά ακινήτων παρέμεινε το πιο σημαντικό κριτήριο για τους επενδυτές, που σε συνδυασμό με τις προσαρμογές των τιμών, οι οποίες προέκυψαν ως αποτέλεσμα της κρίσης, έκαναν την χώρα πιο ελκυστική για επενδύσεις».

Αν η Ελλάδα συνεχίσει να παρουσιάζει σημάδια οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας, το 2014 θα αποτελέσει χρονιά μεγαλύτερης επενδυτικής δραστηριότητας, παρόμοια με τα επίπεδα που σημείωσε η Ιταλία και η Ισπανία το 2013. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μεγαλύτερη κινητικότητα από επενδυτές της ζώνης ΕΜΕΑ προς την Ελλάδα, αναφέρει η έρευνα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/01/2014_535625

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS