Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - «Πράσινο φως» για λιμάνια ανάπτυξης με έργα βελτίωσης υποδομών

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αναγνωρίζοντας τον ανεκμετάλλευτο πλούτο της κρουαζιέρας και των παράπλευρων δράσεων από την ανάπτυξη των θαλασσίων υποδομών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ρότα για να μετατραπούν τα λιμάνια σε πόλους ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και της οικονομίας έχει βάλει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου καθώς έχουν δρομολογηθεί αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις έργων για τη βελτίωση των υποδομών τους με προτεραιότητα στους λιμένες που μπορούν να «δέσουν» κρουαζιερόπλοια.

Όπως λέει σε συνομιλητές του ο υπουργός κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πρόθεση είναι τα λιμάνια να βρίσκονται σε κεντρικό πλάνο στο πλαίσιο της ενίσχυσης της απασχόλησης και της συμβολής στην εθνική προσπάθεια της χώρας για έξοδο από το τούνελ της ύφεσης και παράλληλα ως προτεραιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ιδιαίτερα κατά την ελληνική προεδρία της ΕΕ. Ο βασικός στόχος, όπως σημειώνεται, είναι τα λιμάνια να διαμορφωθούν έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενούν είτε κρουαζιερόπλοια είτε σκάφη αναψυχής.

Η λιμενική πολιτική είναι από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου καθώς θεωρείται ότι τα λιμάνια κατέχουν στρατηγικό ρόλο ως κόμβοι των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφοράς. Παράλληλα στο υπουργείο Ναυτιλίας η διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος και η προσέλκυση επενδύσεων στα ευρωπαϊκά λιμάνια θεωρούνται ιδιαίτερης σημασίας αναφέροντας το επιτυχημένο μοντέλο με την επένδυση της κινεζικής Cosco στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή έχουν δρομολογηθεί μια σειρά από έργα σε πολλά λιμάνια της χώρας από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ωστόσο σημειώνεται ότι αυτά εκτελούνται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ή Περιφερειών καθώς και από τους Οργανισμούς Λιμένων ΑΕ ή τα Λιμενικά Ταμεία. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=557430

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS