Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Σαμαράς: Έξοδος από το μνημόνιο κι αποκατάσταση αδικιών, όχι επιστροφή στο χάος

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας χθες στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, μίλησε με αισιοδοξία για τα επόμενα χρόνια, ενώ τοποθετήθηκε και στις τελευταίες δικαστικές υποθέσεις: «Τα βάζουμε με όλα και με όλους που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ και τη θέλουν κολλημένη στο τέλμα. Ηδη, μάλιστα, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Κι έχει ανοίξει ο δρόμος για την τιμωρία όσων επωφελήθηκαν καταστάσεων κι όσων λεηλάτησαν τον τόπο. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο σε αυτό, γιατί τώρα έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της χωρίς περισπασμούς και ανάμειξη κανενός», επισήμανε.

Μείωση φόρων

Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του μπροστά σε εκπροσώπους ελληνογερμανικών επιχειρήσεων ανήγγειλε και τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης: «Το έχουμε βάλει κι αυτό στο πρόγραμμα να μειώσουμε τη φορολογία μόλις το επιτρέψουν οι δημοσιονομικοί μας στόχοι. Η μεγάλη μείωση των φορολογικών βαρών θα αρχίσει αμέσως μόλις ξεπεράσουμε τον στόχο του πλεονάσματος για δεύτερη φορά», είπε και με σιγουριά τόνισε σε ό,τι αφορά το Μνημόνιο: «Θα βγούμε από το Μνημόνιο μια και καλή.

Αλλά για να βγούμε πρέπει να πιάνουμε τους στόχους μας, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις», σημείωσε περιγράφοντας τις προϋποθέσεις που χρειάζεται να εκπληρωθούν: «Θέλουμε να βγούμε από το Μνημόνιο, όχι για να επιστρέψουμε στο χάος που υπήρχε προηγουμένως, αλλά για να αποκαταστήσουμε πλήρως τις αδικίες, για να μειώσουμε αποφασιστικά τα φορολογικά βάρη και για να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας», επανέλαβε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στους ασθενέστερους. Πράξη που θα γίνει μόλις επιβεβαιωθεί η επίτευξη αυτού του στόχου για πρώτη φορά, δηλαδή γύρω στον Απρίλιο: «Και οι καλές ειδήσεις αρχίζουν να έρχονται σιγά σιγά: Οπως η επιστροφή μεγάλου μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στην κοινωνία. Για πρώτη φορά θα υπάρξει σημαντική αποκατάσταση αδικιών και θα το νιώσει η κοινωνία. Ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι, αυτοί που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63951195

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS