Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Σαμαράς: "Το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του λαού και σε αυτόν θα επιστρέψει"

Απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως παραμένει δέσμιο μιας επικίνδυνης ανευθυνότητας. Κατά την ομιλία του ενώπιον της Κ.Ο. της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε: «Με όσους διαλαλούν ότι θα κηρύξουν τη χώρα σε τπώχευση τη στιγμή που είμαστε στο παρά πέντε να κερδίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους συνεργασίες δεν κάνουμε».

«Όσο συνεχίζει αυτήν την ανευθυνότητα (ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχουμε κανένα απολύτως περιθώριο συνεργασίας μαζί του και πώς είναι δυνατό να συνεργαστούμε με όσους συστηματικά κατ' επάγγελμα υπονομεύουν την πρόοδο της χώρας, με όσους σκορπούν ανασφάλεια και απειλούν να μας ξαναστείλουν εκεί που ιδρώσαμε για να ξαναφύγουμε», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ούτως ή αλλως η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να δώσει χρήματα στους ένστολους κατά προτεραιότητα. «Αν δεν είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα υπήρχαν περιθώρια να δώσουμε άμεσα τίποτα», πρόσθεσε.

«Το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού και σε αυτόν θα επιστρέψει όπως επιστρέφουμε σήμερα και τα κλεμμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις και απέναντι στους αγρότες, ώστε η φορολογική μεταρρύθμιση «να περάσει πιο ομαλά», ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα. «Θα κοιτάξουμε με ιδιαίτερη φροντίδα τη ρευστότητά τους. Όπου μπορούμε θα παρέμβουμε για να διορθωθούν αδικίες», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε δε ότι ύψιστη προτεραιότητά του παραμένει η μείωση της φορολογίας, καθώς «μόνο με τη σταδιακή αποκλιμάκωση των φόρων μπορεί να έρθει η πραγματική ανάπτυξη. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/story/759534

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS