Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - 49000 δημόσιοι υπάλληλοι στο μικροσκόπιο για πλαστά δικαιολογητικά

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Διαφάνεια και αξιοκρατία παντού, ειδικά όταν διακυβεύεται δημόσιο χρήμα. Απαραίτητη συνθήκη αξιοπιστίας κι αυτονόητη υποχρέωση ενός ευνομούμενου κράτους. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με έξοδο από το Δημόσιο κινδυνεύουν περίπου 49.000 υπάλληλοι, αν βρεθούν να έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά ή με άλλες παράτυπες διαδικασίες.

Αν και πρώτοι κινδυνεύουν με απόλυση όσοι έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά, οι κοπανατζήδες καθώς και οι απασχολούμενοι με προσωρινές διαταγής και ασφαλιστικά μέτρα, ωστόσο, στο μικροσκόπιο των ελέγχων βρίσκονται πλέον τρεις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τα «Τα Νέα» και όπως ανέφερε χθες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη κατηγορία ανήκουν 9.873 επιτυχόντες σε 49 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ κατά τη χρονική περίοδο 2003-2009.

Δεύτερη μεγάλη κατηγορία αποτελούν οι 3.800 προσληφθέντες το 2011 στο Πυροσβεστικό Σώμα. Πρόκειται για 3.400 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και 400 υπαλλήλους ως πολιτικό προσωπικό. Έπειτα από καταγγελίες, έχουν εντοπιστεί 170 περιπτώσεις υποψηφίων οι οποίοι είχαν υποβάλει ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας τους. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/greece/article/352608/sto-mikroskopio-49000-dimosioi-upalliloi/
Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS