Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Σεβασμός επιτέλους στο δημόσιο χρήμα

Έκπληκτοι κάθε λίγο και λιγάκι παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Βουλευτές, δημοσιογράφοι, κοινή γνώμη ανακαλύπτουμε ξαφνικά ότι η κόπρος του Αυγείου έχει κατακλύσει το σύμπαν. Μόνο που η ιστορία με τις ΜΚΟ δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Εδώ και χρόνια υπήρχαν ενδείξεις- και μερικές φορές και αποδείξεις - ότι κάμποσοι επιτήδειοι είχαν στήσει τα μαγαζάκια τους, με μόνο στόχο να απομυζούν τον κρατικό κορβανά, δυσφημίζοντας και απαξιώνοντας τις όποιες σοβαρές οργανώσεις επιτελούσαν πραγματικά έργο. Είναι εξίσου προφανές επίσης ότι κάμποσες ΜΚΟ ήταν το προκάλυμμα, για να χρηματοδοτούνται πρόσωπα και ενέργειες που είχαν σχέση με πολιτικές ή και εθνικές προτεραιότητες.

Το αξιοπερίεργο και πολιτικά ανεύθυνο είναι ότι, όπως φαίνεται καμιά κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν φρόντισε να βάλει κάποιους κανόνες, να καθιερώσει κάποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα διασφάλιζαν ότι τα χρήματα που δίνονταν δεν θα κατέληγαν στις τσέπες ορισμένων.

Δεν μπορούν για αυτό σήμερα όλοι να παριστάνουν τις αθώες περιστερές. Και στη Βουλή είχε έρθει πολλάκις το θέμα και δημοσιεύματα του τύπου υπήρξαν, ώστε να έχουν ευαισθητοποιηθεί και να σταματήσουν τουλάχιστον το πάρτι.

Όμως το πολιτικό σύστημα,λειτουργούσε - και πολλές φορές λειτουργεί ακόμα - με όρους της εποχής των παχέων αγελάδων.Φίλοι, κομματικοί προστατευόμενοι, πελατειακά δίκτυα ήταν οι προνομιούχοι που με τις κατάλληλες διασυνδέσεις, εξασφάλιζαν παχυλές χρηματοδοτήσεις. Γιατί δεν έρεε μόνο στις ΜΚΟ, όπως αποκαλύπτεται σήμερα άφθονο και ανεξέλεγκτο δημόσιο χρήμα. Ήταν και δεκάδες άλλες οργανώσεις, εταιρίες σύλλογοι που εξασφάλιζαν χάρις και στους βουλευτές που ψηφοθηρούσαν και σήμερα παριστάνουν τους έκπληκτους, αθρόες χρηματοδοτήσεις.

Το πάρτι αυτό όμως πρέπει να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα. Διαφάνεια, λογοδοσία, έλεγχος σε όσους πράγματι δικαιούνται κάποιας κρατικής ενίσχυσης και παράγουν έργο και τέλος. Ούτε οι σκληρά φορολογούμενοι πολίτες έχουν κανένα περιθώριο να ξοδεύεται το υστέρημα τους από γαλαντόμους και ανεύθυνους πολιτικούς, ούτε η χώρα αντέχει άλλες σπατάλες και άλλα βολέματα ημετέρων.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=569767

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS