Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Υπεύθυνοι πολιτικοί

Είναι φυσιολογικά και αναπόφευκτα έως έναν βαθμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υπό τις σημερινές πολιτικές συγκυρίες τα κόμματα στην προσπάθειά τους να σχηματίσουν αξιόπιστους συνδυασμούς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οταν, καλώς ή κακώς, η πολιτική και όσοι την υπηρετούν αντιμετωπίζονται απαξιωτικά από ένα μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτή η απροθυμία την οποία επιδεικνύουν πολλοί και αξιόλογοι πολίτες να αποδεχτούν το χρίσμα του υποψηφίου.

Η ιδιαιτερότητα αυτή δημιουργεί πρόβλημα περιορισμένης προσφοράς ενδιαφερομένων σε κόμματα όπως και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ (μεγαλύτερο φυσικά στο ΠΑΣΟΚ), αλλά δημιουργεί σοβαρότερο πρόβλημα σε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που πενταπλασίασε σχεδόν τη δύναμή του στη διάρκεια μίας διετίας και λογικό είναι να μην είναι σε θέση να αξιολογήσει με ακρίβεια ποιοι είναι και ποιες προθέσεις έχουν όσοι επιδιώκουν να προσχωρήσουν στις γραμμές του.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε αυτήν την κατηγορία ανήκει ο επιλεχθείς από τον ΣΥΡΙΖΑ Θ. Καρυπίδης ως υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ότι στην επιλογή του συνέβαλε αποκλειστικά και μόνο η αναγνωρισιμότητά του ως τηλεοπτικού δημοσιογράφου και άρα η αυξημένη πιθανότητα προσέλκυσης ψηφοφόρων. Δυστυχώς είναι μια πρακτική που επανειλημμένα έχει χρησιμοποιηθεί και εκλογικά έχει αποδώσει.

Δεν έχει αποδώσει, όμως, πολιτικά. Που σημαίνει ότι η αναγνωρισιμότητα μπορεί να εξασφάλισε την εκλογή πολλών επωνύμων, αλλά δεν αποδείχθηκε ικανή να συμβάλει στη βελτίωση της ασκούμενης πολιτικής ή του πολιτικού λόγου. Αντίθετα έχει συντελέσει ώστε πολλοί νέοι, ικανοί και ενδιαφερόμενοι να πολιτευτούν, να προτιμήσουν να μην το επιχειρήσουν λόγω της μειονεκτικής θέσης που θα βρίσκονταν έναντι των διάσημων συνυποψηφίων τους.

Καλό είναι να συνειδητοποιήσουν επιτέλους τα κόμματα ότι εκείνο που τελικά ενδιαφέρει είναι η παρουσία σοβαρών και υπεύθυνων πολιτικών και όχι απλώς αναγνωρίσιμων και αερολογούντων.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22786&subid=2&pubid=63959304

 Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS