Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Περνούν τα stress tests οι ελληνικές τράπεζες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με 5 δις κλείνει ο κύκλος διαχείρισης της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών και μένουν διαθέσιμα άλλα 5 δις. Με την προοπτική να μην οδηγεί σε νέες ανάγκες των τραπεζών, μήπως ανοίγει ο δρόμος για χρήση του ποσού για την κάλυψη του κρατικού χρηματοδοτικού κενού; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων για την κεφαλαιακή επάρκεια των συστημικών τραπεζών, και μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την τρόικα εκτιμάται πως θα είναι θετικά. Όπως αποκάλυψε χθες η «Η», οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών δεν θα ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ, με την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς χωρίς πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας, αλλά και την Εθνική Τράπεζα να αντιμετωπίζει ένα διαχειρίσιμο μέγεθος. Η σχετική πρώτη ενημέρωση των διοικήσεων των τραπεζών έγινε την Πέμπτη από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Με αυτά τα δεδομένα οι τράπεζες θα κάνουν το επόμενο βήμα και θα προχωρήσουν απερίσπαστες τον επιχειρησιακό τους σχεδιασμό, δηλαδή να διοχετεύσουν στοχευμένα κεφάλαια στην αγορά, στις επιχειρήσεις με αναπτυξιακό ορίζοντα και εξαγωγικό προσανατολισμό, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση του οξύτατου προβλήματος της έλλειψης ρευστότητας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113226306

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS