Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Μπροστά στο νέο δρόμο

Από μέρες, πριν ακόμη από την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την τρόικα, είχε καταστεί σαφές ότι η υπερψήφιση των μέτρων που περιλαμβάνονταν σε αυτή δεν θα ήταν ιδιαίτερα εύκολη. Οι αντιδράσεις που είχαν εκδηλωθεί ήταν δύο ή τρεις, αλλά υποστηρίζονταν επίμονα από βουλευτές και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης. Και εξακολουθούν να υποστηρίζονται. Το ίδιο επίμονα.

Είναι προφανές ότι αν δεν άρουν τις αντιρρήσεις τους υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν σοβαρές και ανεπιθύμητες παρενέργειες όχι μόνο στην υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, αλλά και στη γενικότερη πορεία της χώρας για την απαλλαγή επιτέλους από τον ασφυκτικό βραχνά του Μνημονίου. Είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά οι αντιδρώντες βουλευτές, αλλά δεν διστάζουν, όπως και σε άλλες περιπτώσεις έχουν κάνει, να προτάσσουν το προσωπικό πολιτικό συμφέρον τους.

Βεβαίως άλλη επιχειρηματολογία αναπτύσσουν προκειμένου να δικαιολογήσουν τη στάση τους. Προβάλλουν την προάσπιση των συμφερόντων των γαλακτοπαραγωγών, για παράδειγμα, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν το προφανέστατα άδικο γεγονός να πίνουν οι οικονομικά καθημαγμένοι Έλληνες το τρίτο ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη.

Αλλά εκείνο που μετράει αυτή την ώρα είναι η υπερψήφιση του νομοσχεδίου που θα οδηγήσει τη χώρα σε έναν νέο δρόμο και σε πορεία ανάκαμψης. Κι αυτή την προσδοκία τίποτα και κανένας δεν δικαιούται να την υπονομεύσει. Όποια ιδιότητα κι αν έχει, σε όποια καρέκλα και αν κάθεται.

Τόσο η κυβερνητική ηγεσία και οι αρμόδιοι υπουργοί όσο και οι αντιδρώντες βουλευτές αλλά και οι άμεσα εμπλεκόμενοι στις σχετικές ρυθμίσεις θα πρέπει να έχουν κατά νου αυτές τις μέρες τις θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί εκατομμύρια 'Ελληνες τα τελευταία χρόνια. Και μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις πρέπει να ξεπεράσουν κι αυτό το πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22786&subid=2&pubid=63983314
Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS