Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Πραγματική κυβερνησιμότητα

Του Δημήτρη Μαύρου

Την καρδάρα με το γάλα την κρατάνε στη χώρα πολλοί κουβαλητές σταυρωτά. Οι κυβερνητικοί εταίροι ο ένας απέναντι στον άλλον και από την άλλη μεριά οι αντικρουόμενες απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης από μία σε κάθε χερούλι. Και οι τέσσερις κουνάνε την καρδάρα με το γάλα επικίνδυνα πολύ, τόσο ενόψει των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών με τις υποψηφιότητες που επιλέγουν, «χρισματοδοτούν» ή στηρίζουν, όσο κυρίως με την προσέγγιση που κάνουν στα οικονομικά της χώρας.

Αυτό που θα προσδοκούσαν οι πολίτες είναι να ξεδιψάσουν με καλά νέα για τα οικονομικά της χώρας, μπας και πιάσουν σειρά και οι ίδιοι και δουν άσπρη μέρα. Θα προτιμούσαν λοιπόν να ακούσουν για το ποια θα ήταν μια δίκαιη διαδικασία που θα εξασφάλιζε το πέρασμα των όποιων μικρών ή μεγάλων οικονομικών οφελών σε αυτούς, παρά για την αμφισβήτηση της ύπαρξής τους.

Και εκεί ξαναγυρίζουμε στην ιστορία των «ρεαλιστικών προτάσεων» και της ικανότητας διαχείρισης κερδών και όχι της ικανότητας διαχείρισης αποτυχιών και γκρίνιας. Η νίκη στο εξής θα έρχεται από τη διαχείριση ευκαιριών και ανάπτυξης και όχι από τη διαχείριση του θυμικού της μιζέριας και της απογοήτευσης. Εκεί κρύβεται η πραγματική κυβερνησιμότητα.

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=26&id=300666

 Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS