Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Σαμαράς: Μπαίνουμε δυναμικά στον δρόμο της ανάκαμψης

Έφτασε η ώρα που με σταθερότητα μπαίνουμε στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής.

«Στην Ελλάδα βγαίνουμε τώρα από την κρίση χάρη στις θυσίες του λαού και στη στήριξη των εταίρων μας» είπε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην κρίσιμη συμφωνία που επετεύχθη για την τραπεζική ενοποίηση στην ΕΕ, κάνοντας λόγο για «ορόσημο» και για «σημαντικό βήμα μπροστά».

 «Δεν γίνεται ανάκαμψη χωρίς ρευστότητα» τόνισε και υποστήριξε ότι βασική προτεραιότητα είναι η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη ρευστότητα και στον τραπεζικό τομέα. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σημαντικό κομμάτι της λύσης του προβλήματος της ανεργίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους προέδρους της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι και τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μετά από πολλές δεκαετίες έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από τους στόχους του προγράμματος, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό μέρισμα 525 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στους πιο ευάλωτους σε έναν μήνα, κάτι που αποτελεί επιτυχία του ελληνικού λαού, ο οποίος υπέστη τεράστιες θυσίες.

«Επιτύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική διόρθωση με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών και τώρα βασικός στόχος είναι να διορθώσουμε τα λάθη με την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Aν και το χειρότερο της κρίσης είναι πίσω μας αυτό δεν είναι ακόμη ορατό στην αγορά εργασίας και στους δείκτες κοινωνικές συνοχής, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο ανθρώπινο δυναμικό που αποτελεί το μεγαλύτερο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το οποίο δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί περαιτέρω από το χρόνιο πρόβλημα της ανεργίας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=578858

 Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS